NY-marathon gaat niet door

De beroemde marathon in New York gaat niet door. Dat liet burgemeester Bloomberg weten in een verklaring.

De stad New York is zwaar getroffen door het geweld van orkaan Sandy eerder deze week. Er kwam daarom veel kritiek op de beslissing van burgemeester Bloomberg om de marathon toch op zondag te laten doorgaan.

Aan de marathon zouden ook diverse bekende Nederlanders meedoen waaronder: Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Beau van Ervens Dorens, Leon Verdonschot en Do.

Reacties
Edwin van der Sar heeft vrede met de afgelasting van de marathon van New York. De recordinternational trainde zich de afgelopen maanden suf om zondag zijn tijd van vorig jaar (4.19.16) te verbeteren. ,,Maar de inwoners van New York hebben de hulp nu harder nodig dan wij”, twitterde Van der Sar kort nadat burgemeester Michael Bloomberg een streep had gehaald door het evenement.

Van der Sar zou in eerste instantie dinsdagavond met vrouw en kinderen naar New York vliegen, maar zijn vlucht werd toen geannuleerd vanwege de superstorm Sandy die langs de oostkust van de Verenigde Staten was geraasd. Twee dagen later vloog het gezin Van der Sar alsnog naar de Amerikaanse stad

Erben Wennemars reageert vanuit New York via Twitter: “Kom net terug van rondje hardlopen over Broadway en Ik hoor dat NEW YORK Marathon is afgelast! Alle begrip,sport is op dit moment bijzaak.”

Het besluit om de marathon van New York af te gelasten, heeft tot verbazing en teleurstelling geleid bij Nederlandse marathonlopers. “Aan de ene kant begrijpen we het, op sommige plekken in de stad is het nog steeds een ravage, maar dat het nu nog, twee dagen voordat we zouden gaan lopen, alsnog wordt afgelast, verbaast ons. We hebben vanmiddag onze startnummers nog opgehaald”, zei Dominique Knaepen.

“Je bent er nu, het is de enige reden om hier heen te gaan. Het is natuurlijk een leuke stad verder, maar daarvoor zijn we nu niet gekomen.” Jan Pieter Baarsma heeft het nieuws net gehoord en heeft nog geen idee wat hij de komende dagen zal doen. “Het is zuur, vooral omdat de afgelopen dagen nog was benadrukt dat de marathon zou doorgaan.”

Knaepen wil samen met de groep lopers waarmee ze naar New York is gekomen, alsnog ergens de afstand van 42 kilometer lopen. “Wat moet je anders?” (Redactie/ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten