‘Obama wint tweede debat’

Barack Obama is de winnaar van het tweede debat tussen de Amerikaanse presidentskandidaten. Dat blijkt uit een eerste peiling van de Amerikaanse zender CNN en ORC International.

46 procent van de ondervraagden vond Obama sterker dan zijn Republikeinse tegenstander Mitt Romney, die 39 procent van de stemmen kreeg. Nog duidelijker was het antwoord op de vraag wie van beiden de verwachtingen had overtroffen. 73 procent van de ondervraagden vond dat de president het beter deed dan verwacht, slechts 37 procent zei hetzelfde over zijn tegenstander Romney.

Na afloop van het eerste debat op 3 oktober wezen nog 67 procent van de kijkers Romney aan als de winnaar. Slechts 25 procent van de door CNN gepeilde kijkers vond toen de president toen de sterkste spreker. De president oogde in het eerste van de drie debatten aarzelend en kwam vaak niet goed uit zijn woorden. Tijdens het tweede debat ging hij juist in de aanval.

Aan de peiling deden 457 geregistreerde kiezers mee. Zij werden na afloop van het debat telefonisch benaderd. De peiling heeft een foutmarge van plus-min 4,5 procentpunten. (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten