OM: ‘Onderzoek naar overtreding Hari’

Badr Hari werd vrijdag vrijgelaten, onder voorwaarden, maar zou volgens bericht van AT5 vandaag al de voorwaarden geschonden hebben.

De kickbokser mag zich van de rechter niet begeven in horecagelegenheden in Nederland. Verschillende getuigen zouden aan AT5 hebben verklaard dat Badr Hari met zijn vriendin Estelle Cruijff aanwezig was in een restaurant aan de Utrechtsestraat in het centrum van Amsterdam.

Tegen AT5 zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bekend te zijn met de berichten en voegt eraan toe: ‘De uitspraak van vrijdag betekent dat Hari zich niet in horecagelegendheden in Nederland mag begeven’, stelt de woordvoerder. ‘De zaaksofficier gaat nu kijken of dit een overtreding van de schorsende voorwaarden is en of dit voldoende is om maatregelen te nemen.’

Mr. Ficq, de advocaat van Badr Hari heeft volgens AT5 eerst ontkend dat hij in een Amsterdams restaurant was, maar later weer verklaard dat het stel wel degelijk ergens in de stad ‘een kwartier een broodje gegeten’ heeft. Dat bevestigt desgevraagd ook Tim Immers; eigenaar van de zaak.

Reactie Badr Hari
Kickbokser Badr Hari is erg geschrokken van de commotie die is ontstaan na zijn lunch maandag in een broodjeszaak in Amsterdam. Hari heeft niet het idee dat hij daarmee de voorwaarden van de rechtbank heeft overtreden om hem vrij te laten uit voorarrest.

“Het laatste wat ik wil, is het overtreden van de schorsingsvoorwaarden”, zei Hari maandagavond in RTL Boulevard. Badr dacht dat een bezoek aan een broodjeszaak niet onder de horecagelegenheden valt waar hij volgens de rechtbank niet meer mag komen tot het proces tegen hem begint.

Afgelopen vrijdag besloot de Amsterdamse rechtbank dat Badr Hari zijn proces in vrijheid mag afwachten. In RTL Boulevard gaf hij aan een rustig weekend te hebben gehad. “Ik was heel blij om weer onder de mensen te zijn van wie je houdt. Het is niet niets om vier maanden opgesloten te zitten.”

De kwestie lijkt zich nu toe te spitsen op de uitleg van de woorden van de rechter in het stellen van de voorwaarden voor het opschorten van de voorwaardelijke hechtenis. Immers, is Bar Moustache een “horecagelegenheid” zoals bedoeld of niet? (Redactie/ANP/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten