Op Sterk Water bijt van zich af

De uitspraken van Albert Verlinde in RTL Boulevard lijken vaak onaantastbaar. Maar toen de presentator onlangs over improcabaretgroep Op Sterk Water zei dat ze “niet zo succesvol waren”, viel dat toch verkeerd bij de groep.

De improcabaretiers zetten zondagmiddag een filmpje op YouTube waarin zij Verlinde duidelijk maken dat de groep al twaalf jaar volle zalen trekt. Cabaretier Arjen Lubach, die lange tijd deel uitmaakt van de groep, geeft Verlinde een rondleiding langs een gemiddelde werkdag van de groep.

Verlinde noemde Op Sterk Water omdat zanger Roel van Velzen aan het begin van zijn carrière deel van de groep uitmaakte. Het filmpje werd in een halve dag tijd bijna 10.000 keer bekeken. Op Twitter schaarden bekende collega´s als Jochem Myjer, Claudia de Breij en Guido Weijers zich achter het initiatief van de improcabaretgroep.

Op Sterk Water treedt al twaalf jaar op in de Nederlandse theaters. De groep was de eerste in Nederland die improvisatiecabaret op het toneel bracht. Hun nieuwe voorstelling gaat 16 november in première in Diligentia.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten