Pierre Wind: engeltje op mijn schouder

Het scheelde niet veel of Pierre Wind had zijn auto-ongeluk van een paar weken terug niet overleefd. In RTL Boulevard doet de televisiekok zijn verhaal.

“Ik ben de dood even ontglipt”, zegt Pierre. Wat er zich precies heeft afgespeeld, weet hij zelf ook niet meer, maar het ging mis toen de kok ‘s ochtends vroeg naar zijn auto liep. “Het enige wat ik me nog herinner is dat ik met mijn handen aan de zijkant van de ruit sta. Vanaf dat moment ben ik drie kwartier kwijt. Drie kwartier weet ik gewoon niet wat er in mijn leven gebeurd is. Echt bizar is dat.”

Pierre vervolgde na de inzinking zijn weg naar het Radio 2-programma De Heer Ontwaakt! en vervolgens knalde hij op het Malieveld in Den Haag al bloedend op twee auto’s. Na de botsing ging Pierre zonder hulp te zoeken naar huis, waar zijn vriendin zowat een hartverzakking kreeg. “Ze schrok zich helemaal de pleuris. Toen heeft ze het ziekenhuis gebeld en zijn we er samen naartoe gegaan.”

Geen drank of drugs

Eén ding is zeker: Pierre was niet onder invloed. “Ik drink niet en gebruik geen drugs of zo, dus dat kan het nooit geweest zijn. Ik was gewoon echt van ‘t padje af”, vertelt hij. Misschien speelde zijn drukke leven een rol. “Als je mijn agenda ook zag, ik werkte acht dagen per week. Dan krijg je op een gegeven moment die mokerslag.”

Pierre, die een zware hersenschudding opliep, werd na acht dagen ontslagen uit het ziekenhuis. Hij beseft dat het ook heel anders had kunnen aflopen. “Het eerste wat de dokter tegen me zei is dat ik blij mocht zijn en dat ik misschien wel drie engeltjes op mijn schouder had. Als ik 500 meter verder was gereden, had ik op de A4 gezeten. En dan had ik het echt niet meer na kunnen vertellen.”

Het ongeluk is Wind niet in de koude kleren gaan zitten en zijn gezondheid laat ook nog te wensen over. “Als je nu mijn kop ziet en hoe ik me van binnen voel. Ik ben duizelig, man. En wat ook raar is dat ik niet meer helemaal goed uit mijn woorden kom, voorlopig. En ik vergeet heel veel.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten