Pitt doneert pro-homohuwelijk

Brad Pitt is een groot voorstander van het homohuwelijk. Om zijn woorden kracht bij te zetten, heeft hij 77.000 euro gedoneerd aan Human Rights Campaign (HRC). Deze organisatie zet zich in voor het legaliseren van het huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht in de staten Maine, Maryland, Minnesota en Washington. Zo meldt People.

“Ik vind het ongelofelijk dat er over een aantal dagen wordt gestemd over de levens en relaties van mensen. Als je in mijn situatie zit, wil je je niet de dag na de verkiezingen afvragen wat je nog meer had kunnen doen”, zegt Pitt over zijn motivatie voor de donatie.

De acteur is sinds april 2012 verloofd met collega Angelina Jolie en sprak zich in juli uit voor het homohuwelijk nadat het in New York werd gelegaliseerd. Hij vond het een goede zet van de staat, maar zei ook dat er nog veel werk te doen is. “Iedere Amerikaan heeft het recht te trouwen met degene die hij of zij liefheeft, ongeacht in welke staat die persoon woont. Geen enkele staat zou moeten kunnen bepalen wie trouwt en wie niet.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten