Prince stopt mini-Prince

Prince heeft langs juridische weg ervoor gezorgd dat het tribute kunstproject Le Petit Prince stop gezet is. Troy Gua uit Seattle begon een jaar geleden met de site waarop hij zijn liefde voor Prince en enthousiasme voor animatiepoppen in de stijl van de Thunderbirds combineerde, maar moet daar nu mee ophouden meldt NME.

Hij maakte een schaalmodel (1 op 6) van Prince en trok de pop kleine funky kleertjes aan. Gua zette de pop neer in de icoonposes van Prince en maakte daar foto’s van die al snel een online hit werden.

Vertegenwoordigers van Prince hebben hem nu een dwangbevel gestuurd met de eis dat alle plaatjes voor 16 november van het internet verwijderd moeten zijn. Een teleurgestelde Gua legt op zijn Facebookpagina uit dat hij natuurlijk aan de eis(en) zal voldoen of hij het nu eens is met de vraag naar artistieke vrijheid of niet. “Ik heb er geen zin in om met mijn held te vechten en mijn hart breekt als ik eraan denk dat hij slecht over mij of het project denkt.”

De poppetjes waren nooit te koop en ook aan de foto’s heeft Gua nooit verdiend. Hij had wel plannen voor een fotoboek en tentoonstelling, die normaal gesproken onder ‘fair use’  zou vallen, als een kunstzinnige interpretatie van een popster. Om de toekomstige plannen te financieren was Gua wel begonnen met de verkoop van een kalender van Le Petit Prince.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten