Psy verrast met wereldrecord

Guinness World Records heeft Psy in Londen verrast met een officiële onderscheiding voor het behalen van een wereldrecord. De Zuid-Koreaanse internetsensatie is maar wat blij met de oorkonde.

Psy schreef het record eind september op zijn naam. Zijn wereldwijde nummer 1-hit Gangnam Style was het meest ‘gelikete’ YouTube-filmpje ooit. “Ik vind de oorkonde geweldig!”, zegt de 34-jarige zanger vol enthousiasme tegen BBC Radio One. “Het raakt me echt, want ik heb op school nooit een papiertje gehaald!”

In september tekende Psy een contract bij het platenlabel van de manager van Justin Bieber, Schoolboy Records. De grote vraag is natuurlijk hoe hij het succes van Gangnam Style gaat evenaren, als dat al mogelijk is. “Mijn volgende plaat bezorgt me nachtmerries. Wat als niemand m’n nieuwe single leuk vindt?”, vraagt de popster zich af.

Psy beseft dat zijn situatie nu heel anders is dan toen Gangnam Style uitkwam. “Dit keer moet ik het echt bewust doen. Vorige keer ging het eigenlijk per ongeluk”, vertelt hij. “Het nieuwe liedje is wel af nu, maar ik weet niet of het een wereldhit wordt. Ik heb er ook nog geen naam voor bedacht.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten