Quote 500 leidraad voor inbrekers

Een inbrekersbende die 2 weken geleden werd aangehouden in de Haagse Spoorwijk, gebruikte de Quote 500 als gids naar lucratieve adressen. Dat zegt officier van justitie Wouter Bos op de website van Omroep West.

“De Quote 500 was het vertrekpunt. Via de website van Quote werden de slachtoffers gekozen. Daarna werd research gedaan via internet en in de omgeving”, zegt Bos over de werkwijze van de verdachten. “Ze maakten handig gebruik van de mogelijkheden die bestaan in de avonduren. De bewoners waren thuis, daarom was er geen alarm ingeschakeld. De inbrekers zetten een ladder tegen de muur en roofden de boel leeg terwijl de bewoners ergens anders in de grote villa gewoon televisie zaten te kijken.”

Quote liet in een reactie weten dat ze het vreselijk vindt voor de mensen dat er bij hen is ingebroken, maar “schrijven over rijkdom is van alle tijden. Wij hebben er ons specialisme van gemaakt en zijn er zeer bedreven in. Daar zijn we trots op. De lijst is niet bedoeld voor inbrekers en ander gespuis. Als iemand kwaad van zin is, dan is die toch niet te stoppen. Wij hebben niet de illusie dat die inbrekers netjes bij de gemeentelijke reinigingsdienst zouden hebben gewerkt voor hun centjes, wanneer wij geen jaarlijkse Quote 500 zouden publiceren”, schrijft de redactie verder. (ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten