Radio1 wint Marconi Award

Radio 1 heeft donderdagavond de Marconi Award voor beste radiozender gewonnen. Zendermanager Laurens Borst kreeg de vakprijs donderdagavond tijdens het RadioGala in het Theater Gooiland in Hilversum. De andere genomineerde zenders waren SLAM!FM en Sky Radio.

“Ik vind het buitengewoon knap van de jury om te kiezen tussen appels en peren, zoveel verschillen zijn er tussen de radiozenders in Nederland. Er zijn landelijke zenders, regionale zenders, commerciële en publieke, muziek- en nieuwszenders. Kies daar maar eens de beste uit”, reageerde Borst op het podium met de bokaal in zijn hand. Vorig jaar lag Radio 1 ook op de fruitschaal tussen de genomineerden, vertelde Borst, maar zag Radio 1 de prijs naar de commerciële concurrent BNR Nieuwsradio gaan.

“We zijn er nu heel erg blij mee”, zei Borst. Hij vermoedt dat de jury van de Marconi Awards de Radio 1 Sportzomer erg wist te waarderen. “Dat was een cadeautje voor de luisteraars”, zei Borst.

3FM-dj’s Barend van Deelen en Wijnand Speelman kregen donderdagavond een Marconi Award voor aanstormend talent. Barend en Wijnand presenteren iedere zondagavond hun eigen radioprogramma op 3FM. “Hier hadden we op gehoopt en van gedroomd”, zei het radioduo in een reactie.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten