Badr Hari 3 maanden vast

Kickbokser Badr Hari zit de komende 3 maanden vast. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten.

Het wordt Hari vooral aangerekend dat hij contact heeft gehad met een getuige, nog voordat die verhoord was door de rechter-commissaris. ,,Getuigen moeten vrij en zonder beïnvloeding kunnen praten”, aldus persrechter Bjørn Martens. Volgens hem was Hari vrijgelaten onder strenge voorwaarden; hij mocht geen horeca bezoeken en geen getuigen spreken. Beide voorwaarden zijn overtreden.

Volgens de advocate van Hari, Benedict Ficq, is een goede vriend van zijn vriendin Estelle Cruijff zondagochtend bij het stel langsgeweest voor een ontbijtje. ,,In de euforie van de vrijlating is een goede vriend langs geweest. Daarbij hebben ze zich niet gerealiseerd dat hij één van de getuigen was die nog gehoord zou worden.”

Teleurgesteld
Volgens Ficq hebben de mensen uit de privéomgeving van het stel erg meegeleefd en was het voor Hari en Cruijff erg onnatuurlijk om diegene te weren uit de omgeving. De advocate rekent het zichzelf aan dat ze Hari niet beter heeft voorgelicht. Hari zelf reageerde erg teleurgesteld op de uitspraak. Zijn advocate kan nu niet meer tussentijds proberen de 27-jarige topsporter vrij te krijgen.

Eerder dinsdag werd bekend dat de van poging tot doodslag en andere geweldsdelicten verdachte vechtsporter contact had met twee getuigen en in twee restaurants had geluncht. Ook dat laatste was verboden aan de kickbokser, maar de raadskamer rekent dat hem niet aan. De voorwaarde was vooral gericht op horeca waar veel mensen zijn en alcohol wordt geconsumeerd.

Hari wordt direct na de zitting in Amsterdam naar een huis van bewaring gebracht.

(ANP)

 

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten