Shrek werkt helend voor Rogier

Zondag ging Shrek de Musical in het Amsterdamse RAI Theater in première. “Shrek tovert een lach op ieders gezicht”, zegt Kim-Lian van der Meij, die prinses Fiona speelt, in de De Telegraaf. “Daaraan hebben mensen nu grote behoefte.”

Dat geldt zeker voor Rogier Komproe, die de rol van hysterische ezel Donkey op zich neemt. “Het helpt me mijn aandacht te verleggen naar iets vrolijks nadat een half jaar geleden mijn gezin groot verdriet kreeg te verwerken”, vertelt de acteur, wiens derde kindje tijdens de geboorte in april overleed. “Het is nu zeven maanden geleden, maar voor ons gevoel zitten we er nog middenin. Tegelijkertijd merken we dat het verdriet langzamerhand een plek krijgt. In de plaats komt dankbaarheid voor al het moois dat we wél mochten ontvangen.”

“Soms had ik het tijdens de repetities van Shrek even moeilijk en ging het niet zoals ik het wilde. Daarvoor toonden mijn collega’s gelukkig alle begrip. Het laatste wat ik wil, is op de grond blijven liggen huilen.”

Collega Kim-Lian van der Meij heeft bewondering voor Rogier. “Ik ben blij dat hij zich zo op zijn gemak voelt binnen de cast. Die goede chemie hopen we met zijn allen door te geven aan het publiek. Daarbij helpen het prachtige decor én de energieke en humoristische voorstelling natuurlijk ook.”

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten