Skivriend prins Friso niet vervolgd

De skivriend van prins Friso die getuige was van het lawineongeluk zal niet strafrechtelijk worden vervolgd. Volgens het Oostenrijkse Openbaar Ministerie waren Friso en hij gelijkwaardige skipartners en hadden geen van beide de leiding tijdens het skiën. Dit meldt de Oostenrijkse zender ORF.

“Ze waren beiden bewust van de gevaren van het offpiste skiën en de kans op een lawine, daarom hadden beide een lawinepieper bij zich”, concludeert het OM. Koningin Beatrix had de vriend van Friso al niets kwalijk genomen na het ongeval. Ze toonde juist veel medeleven met hem en zijn moeder.

Eind februari werd er een onderzoek ingesteld naar rol van de skivriend van Friso: Florian Moosbrugger. Er zou worden gekeken of hem nalatigheid met ernstige gevolgen ten laste kan worden gelegd.

In Lech wordt met opluchting gereageerd. Burgemeester Ludwig Muxel vindt het terecht dat hotelierszoon Florian niet wordt vervolgd. De band met de Nederlandse koninklijke familie blijft hecht, ook na het ongeluk. “De band is juist nog hechter geworden”, zei de burgemeester. De koninklijke familie komt al tientallen jaren in Lech voor de wintersport.

Friso liep door de lawine ernstige hersenbeschadiging op. Hij ligt nog altijd in coma. (ANP/Redactie)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten