Stem van Elmo in opspraak

Elmo uit de Amerikaanse versie van Sesamstraat lijkt voorlopig te moeten zwijgen. Kevin Clash, die de stem van Elmo inspreekt, is met verlof gegaan. Het is een reactie op geruchten dat hij in het verleden een seksuele relatie onderhield met een 16-jarige jongen. Tegenover TMZ ontkent de stemacteur de beschuldingen glashard.

De kwestie zou 7 jaar geleden hebben gespeeld. De man die beweert dat hij een seksuele relatie had met Kevin Clash is inmiddels 23 jaar oud. Volgens TMZ erkent ‘de stem van Elmo’ dat hij een relatie had met de jongeman, maar hij houdt vol dat zijn vriend destijds al volwassen was. ”Ik had een relatie met hem toen hij volwassen was. Ik ben diep bedroefd dat hij er nu iets van maakt wat er niet was.” Kevin Clash voelt zich het slachtoffer van smaad.

Amerikaanse omroepbonzen nemen de tip over hun Sesamstraatmedewerker erg serieus. Bronnen melden echter aan TMZ dat de advocaten van Sesamstraat de jongeman hebben proberen te muilkorven. Juristen van Sesamstraat hebben de kwestie grondig onderzocht en besloten dat de beschuldiging ongefundeerd was. De advocaten ontkennen dat de klokkenluider het zwijgen wilden opleggen. Ze zeggen dat de man niet in staat was om meer bewijzen aan te voeren.

De productie van het educatieve kinderprogramma komt door het juridische steekspel niet in problemen.

(c) BuzzE
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten