Toch oordeel rechter over show Ogilvie

RTL en de vader van de in 1995 vermoorde Nicole van den Hurk zijn niet tot een schikking gekomen over de uitzending van het programma van Derek Ogilvie die over het meisje gaat. Een woordvoerster van de omroep meldde vrijdag dat de partijen er niet uit zijn gekomen.

Vader Ad van den Hurk wil niet dat de aflevering wordt uitgezonden en spande daarom een kort geding aan. RTL stelde het programma, dat vorige week donderdag op de buis gebracht had moeten worden, uit. Van den Hurk en RTL hebben op voorstel van de rechter nagedacht of het een oplossing zou zijn om het programma te laten voorafgaan door een boodschap, waarin de onvrede van Van den Hurk over het programma tot uitdrukking wordt gebracht. Ze hadden hiervoor tot vrijdag 12.00 uur de tijd. De rechter doet uiterlijk 7 november uitspraak.

Van den Hurk maakt onder meer bezwaar tegen de uitzending omdat inbreuk zou worden gemaakt op het portretrecht van Nicole. Haar stiefbroer Andy en stiefvader Ad van den Hurk zijn verdachte geweest. De zaak is tot dusver onopgelost gebleven.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten