‘Tom Cruise verlaat Scientology’

The Mirror weet te melden dat Tom Cruise klaar is om de banden met Scientology door te snijden. Dat zou hij van plan zijn in een poging zijn ex Katie Holmes terug te winnen.

De Britse krant meldt dat de acteur het Scientology aanrekent dat twee huwelijken gestrand zijn. Holmes heeft zich eerder laten ontvallen dat ze bang was dat hun beider dochter Suri te zeer in de greep van de ‘kerk’  zou raken. Cruise is al meer dan twintig jaar lid van de groep volgers van Ron L. Hubbard.

Bronnen uit de omgeving van de filmster zeggen tegen The Mirror dat hij Katie Holmes zelfs voor zich zou willen terugwinnen door Scientology de rug toe te keren, mede in de hoop meer tijd met zijn dochter te kunnen doorbrengen.

“Nu hij het meest waardevolle en dierbare in zijn leven kwijt is geraakt, ziet hij in dat zijn geloof in Scientology misschien geen negatieve invloed heeft gehad op de kassuccessen van zijn films, maar hem niet een maar twee huwelijken gekost heeft.”

“Tom vielen de schellen van de ogen toen Katie met de scheidingspapieren aankwam. Hij is gewend zich onoverwinnelijk te voelen en onaanraakbaar. Toen hij Katie kwijtraakte, voelde hij wat falen betekent. […] Hij heeft Nicole [Kidman] verloren en nu zijn [nieuwe] vrouw en dochter. Hij is gewend aan de technieken van Scientology, maar realiseert zich nu dat die niet werken in een huwelijk.”

Ook de vriendschap met Scientologyleider David Miscavige is in zwaar weer terecht gekomen. “Tom en David zijn ‘bloedbroeders’, maar die relatie is verslechters en samengenomen met het verlies van Katie en Suri dwingt dat hem vraagtekens te plaatsen bij zijn rol in de ‘kerk’.”

Cruise is (nog) niet volledig van zijn geloof gevallen, maar geeft Scientology de schuld van wat er gebeurd is. Hij wil niet langer “het gezicht”  zijn van Scientology, stelt een bron binnen de organisatie. Samen met A-sterren als John Travolta en Kirstie Alley is Tom Cruise een van de bekendste leden van Scientology. “Tom werkt niet langer vrijwillig als de ‘poster boy’  van Scientology. Je zult zien dat hij het allemaal terugschroeft. Jaarlijkse fundraisers en awardshows presenteert hij misschien nog wel, maar dat is in de Scientology-kring. Naar de buitenwereld toe zal Tom geen promotie maken voor de ‘kerk’ en afstand nemen ervan.”

De acteur is al in maanden niet gezien bij de ‘diensten’  van Scientology of bij de zondagse brunches. Volgens de bron vertelt Cruise aan vrienden dat als niet langer aanhanger van Scientology zou zijn, Katie en hij een gelukkig leven samen konden hebben. Naar verluidt gebruikt Cruise tussenpersonen om Holmes te laten weten dat hij teleurgesteld is in zijn ‘geloof’.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten