Trijntje: ‘Wees nederig en geen diva’

Vrijdagavond staan de eerste liveshows van The Voice Of Holland op het programma. Jurylid Trijntje Oosterhuis heeft hard gewerkt met haar talenten. “We hebben flink gerepeteerd en dat was in sommige gevallen echt essentieel. Maar er zit natuurlijk ook een grens aan hoeveel je iemand kunt aanreiken. Uiteindelijk moeten ze het zelf doen”, vertelt Trijntje in dagblad Sp!ts.

Oosterhuis heeft haar pupillen, naast de nodige zangtips, op het hart gedrukt dat The Voice pas het begin is. “Ze moeten weten dat het hard werken is om een carrière als artiest te hebben. Als je al ziet hoeveel energie het kost om alleen al zichtbaar te blijven… Ik denk dat ik daar zelf zeventig van de honderd procent van mijn tijd mee bezig ben.”

“Dat je goed bent, betekent niet dat je er bent. Als artiest moet je nergens te beroerd voor zijn. Je moet geen arrogantie hebben, maar nederig zijn. Het is een zwaar vak, je kunt niet de diva gaan uithangen.”

Trijntje is trots op het programma en snapt de kritiek, die hier en daar klinkt, dan ook niet zo goed. “Je kunt heel cynisch doen en zeggen dat het een muppetshow is waar alleen maar geld mee verdiend wordt, maar het geeft ook mogelijkheden. De deelnemers zijn uitverkorenen en zitten in een unieke situatie. Dat besef móet er zijn.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten