Willeke had zwak voor Sylvia

Willeke van Ammelrooij had een groot zwak voor de woensdag overleden Sylvia Kristel. De twee actrices werkten samen aan de boekverfilming Lijmen/Het been (2000).

We wisten natuurlijk al langer dat het slecht met haar ging, maar ze kwam er steeds weer bovenop. Van de zomer had ze weer een nieuwe vriend waarmee ze heel gelukkig was. Dat is ook goed: in dat soort situaties moet je in de armen van familie liggen. Als mens was ze tamelijk onzeker, en als actrice ook. Maar ik had een groot zwak voor haar”, reageert Willeke op Sylvia’s dood.

”Ze bezat een enorme spontaniteit. Ze was in eigenlijk alles het tegenovergestelde van wat ik ben: ze balanceerde continue op de zelfkant. Dat vond ik heel eng, want ze is er ook een paar keer keihard afgevallen. Maar altijd stond ze weer op. Ik vond haar als mens daarom ook heel ontroerend. En ze had enorm veel humor. Toen er kanker bij haar was geconstateerd, was zij de eerste die daar grappen over maakte. En ondertussen vooral blijven roken en drinken. Zo was ze.” (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten