BN’ers tonen diep respect voor Rita Reys

Bekende Nederlanders reageren met diep respect op het overlijden van Rita Reys. Veldhuis & Kemper hebben de zondag overleden jazz-zangeres vaak zien optreden. ”Een bijzondere vakvrouw en een tof mens minder”, reageren Veldhuis en Kemper op haar dood.

Marga Bult en Jan de Hoop linken beide op Twitter naar beelden uit september 2011 van DWDD Recordings. Hierop is te zien hoe Rita Reys aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk How Deep Is The Ocean van Billie Holiday ten gehore brengt. Marga omschrijft Rita in een begeleidende tekst als lief, jeugdig en hartelijk. Nieuwslezer Jan de Hoop noemt haar ”een mooie sterke vrouw met een prachtige stem”.

Paul de Leeuw twittert vanaf het strand over de dood van het jazz-icoon. ”Ik vind het zo’n fantastische persoonlijkheid. Dag mevrouw Reys”, schrijft Paul.

Wilbert Mutsaers, zendermanager bij 3FM en Radio 6 Soul & Jazz, schrijft op Tiwitter dat ”een instituut van de Nederlandse jazz is heengegaan”. En Joop Braakhekke twittert: ”Dear Rita, kende je 50 jaar, je zong als een engel, let now the angels sing”. Henk Westbroek zegt op Twitter: ”Rita Reys was een magistraal zangeres, een lieve vrouw en ik ben er apetrots op dat ze 2 x naar dezelfde voorstelling van me kwam kijken.”

Jon van Eerd twittert: ”Europe’s First Lady of Jazz, fenomeen in de Nederlandse muziek is niet meer: Rita Reys. Zingen tot het laatste moment. Rust zacht.”

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten