Film Micha Hulshof naar Kosovo

De Nederlandse film Orde van regisseur Niels Bourgonje is geselecteerd voor de competitie van het Internationale Kortefilmfestival van Kosovo. Het drama met in de hoofdrol acteur Micha Hulshof maakt onder meer kans op prijzen in de categorieën beste film, beste acteur en beste scenario. De vierde editie van het festival vindt begin september plaats in Kosovo.

Het is niet het eerste festival waar Orde te zien is. Eerder dong hij op het prestigieuze Festival van Cannes mee naar een prijs in de Short Film Corner. De film vertelt over Bas, die als leraar op een middelbare school alles onder controle heeft. Maar als zijn vader een beroerte krijgt, dreigt zijn leven uit balans te raken. Dit wordt nog erger als er spanningen ontstaan in zijn klas waar Bas niet snel een antwoord op heeft.

Behalve Micha Hulshof spelen ook Leny Breederveld en Nico de Vries belangrijke rollen in Orde. Hulshof werd bekend met rollen in Sonny Boy, Dunya & Desie en Bride Flight. Voor zijn rol in Het Schnitzelparadijs won de acteur prijzen op het Nederlands Filmfestival en het HBO Comedy Arts Festival in Aspen. Regisseur Bourgonje maakte eerder de meermals bekroonde film Brand en werkte als assistent-producent aan de internationale speelfilm The Devil’s Double, over de dubbelganger van Uday Hoessein.

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)