George Alexander Louis

Het kind van prins William en hertogin Kate heet George Alexander Louis. Dat heeft Kensington Palace, waar het echtpaar woont, woensdagavond meegedeeld. De jongen zal Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge worden genoemd.

Het kind is de derde in de lijn van troonopvolging, na grootvader Charles en vader William. De laatste koning die George heette, was George VI, die regeerde van eind 1936 tot begin 1952. Hij was de vader van koningin Elizabeth II.

Onder bookmakers golden George en James als de favoriete namen voor het prinsenkind. Kate zou volgens de koningshuisverslaggever van de BBC Alexander een mooie naam vinden en Louis is de vierde naam van William, die voluit William Arthur Philip Louis heet. Elizabeth II zou de naam hebben gehoord, toen zij woensdag William, Kate en George bezocht.

De eerste George kwam in 1714 op de troon. Hij was de eerste vorst uit het huis Hannover, nadat koningin Anne uit het huis Stuart zonder opvolger was overleden. George I was de eerste van vier Georges die tot en met 1830 achter elkaar de Britse troon bezetten. In de 20e eeuw regeerden koning George V en George VI.

(ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten