Investeerder ontkent oplichting Koen Wauters

De Nederlandse investeerder en zakenman Marius Ritskes ontkent het oude raceteam KRK van de beroemde Belgische zanger Koen Wauters te hebben opgelicht. Dat zei hij dinsdag tegen het ANP. Wauters, ook in Nederland bekend van hits als Daar gaat ze, gaf in de Belgische krant De Tijd aan dat het inmiddels opgeheven team nog sponsorgeld van Ritskes tegoed heeft. Het zou gaan om ongeveer 500.000 euro.

Ritskes bevestigt dat hij een sponsordeal met het raceteam had. Maar deze overeenkomst werd na enkele races stopgezet, omdat hij het te druk had met zijn werkzaamheden als bestuursvoorzitter van het destijds nog in Amsterdam genoteerde beursfonds Antonov, en het in Brussel genoteerde fonds OIM. Volgens Ritskes gebeurde dat in goed overleg met de eigenaar van het team en was Wauters daarbij niet aanwezig. De zakenman zegt ,,nota bene uit eigen zak” nog 2 races van KRK zelf gefinancierd te hebben.

Wauters zei in De Tijd dat Ritskes had aangegeven een en ander financieel ,,niet meer te kunnen waarmaken” en sprak van oplichting. ,,We zitten nog altijd met een gat. We wachten nog op geld.” Volgens Ritskes spelen onder meer de raceprestaties van Wauters een rol. ,,Het gaat niet zo goed met Koen in het racen. Dan slaat hij wat om zich heen”.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten