Kraftwerk naar Eindhoven

De Duitse electropop-pioniers Kraftwerk komen op 17 en 18 oktober met een 3D-show naar het Evoluon in Eindhoven. De bijzondere locatie is een keuze van de groep zelf, die voorheen met dit concert al in het New Yorkse Museum of Modern Art en het Londense Tate Modern optraden.

Kraftwerk, dat popmuziek maakt vanuit een fascinatie voor techniek en machines, komt naar Eindhoven in het kader van de Dutch Design Week. De groep werd in de jaren zeventig bekend met platen als Autobahn, Trans-Europa Express, Die Mensch-Maschine en de single The Model.

Het futuristisch ogende, schotelvormige Evoluon in Eindhoven was van halverwege de jaren zestig tot eind jaren tachtig een museum voor technologische vooruitgang en sluit daarmee feilloos aan bij de ideeën van Kraftwerk. Sinds kort wordt het monumentale gebouw met een zaal voor 800 mensen weer gebruikt voor bijzondere tentoonstellingen en evenementen.

Het 3D-concert van Kraftwerk is een initiatief van VPRO’s 3voor12 en het Eindhovense poppodium de Effenaar. De voorverkoop begint zaterdag 20 juli.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten