Pussy Riot: blote race Zwarte Cross ‘great’

De Russische vrouwenband Pussy Riot vindt het ‘great’ dat 450 mensen in hun blootje over het terrein van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde gaan rennen om aandacht te vragen voor de repressie in Rusland onder het bewind van president Poetin. Dat heeft bandlid Katya dinsdag gezegd in een Skype-gesprek met journalisten en De Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross.

The Naked Run for Freedom heeft vrijdag plaats in samenwerking met Amnesty International. De inschrijving voor de blote race was in een mum van tijd vol. Deelnemers zijn alleen ‘gekleed’ in een bromfietshelm.

,,Elke actie heeft resultaat, we zullen zien of dit gevolgen heeft”, aldus de Russische zangeres. Ze wilde eigenlijk zelf naar Nederland komen, maar mag tot 10 oktober Rusland niet verlaten. Ze lost vrijdag via een videoverbinding het startschot voor de Naked Run.

,,Het is belangrijk dat Russen zien dat mensen ons steunen. Daar zijn we dankbaar voor.” Katya heeft al bijna een jaar geen contact gehad met bandleden Masha en Nadya, die in de gevangenis zitten. Zelf moet ze ook erg voorzichtig zijn, want bij de minste aanleiding gaat ze ook achter de tralies, zo vertelde de Russische dinsdag.

(ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten