Spike: drank en drugs horen er bij

“Drank en drugs horen erbij”, zegt Spike over zijn leven, hoewel hij vindt dat het wel wordt uitvergroot in de media. “Het is iedere dag feest, maar ik ben niet iedere dag onder invloed”, zegt de 29-jarige gitarist en zanger van Di-Rect en The Deaf in een interview met de VARA-gids die dinsdag verschijnt.

Ook zijn vriendin Bella (22), de dochter van Golden Earring-zanger Barry Hay, houdt volgens Spike wel van een ‘feestje en een borreltje’. “Maar we houden elkaar in de gaten. Dat is belangrijk. We fluiten elkaar terug als een van ons uit de bocht vliegt.”

Overigens werkt Spike, die in het echt Frans van Zoest heet, het beste als hij nuchter is. “Ik heb de nieuwe Stairway to heaven geschreven, dacht ik midden in de nacht, behoorlijk aangeschoten. Toen ik de volgende dag de demo terugluisterde was het een deceptie. Afgrijselijk.”

Hoewel Spike zich niet tot één stijl wil beperken, en mede daarom in 2008 The Deaf oprichtte, gaat Di-Rect voor. “Di-Rect is mijn inkomen. The Deaf is een uitvloeisel van mijn sixties-fetish. Ik wil het gruizig en vunzig.”

(BuzzE)
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten