Stevie Wonder boycot Florida

Stevie Wonder heeft aangekondigd voorlopig niet meer op te treden in Florida. Aanleiding is de vrijspraak van buurtwacht George Zimmerman van het doodschieten van de 17-jarige Trayvon Martin in Sanford, Florida in februari vorig jaar. De muzikant geeft de zogenaamde ‘stand your ground-wet, waarin in de VS zelfverdediging is geregeld, de schuld van de vrijspraak.

De wet rechtvaardigt geweld als iemand vreest voor zijn leven of ernstige verwondingen wanneer hij of zij wordt aangevallen. Degene die wordt aangevallen, hoeft ook niet te vluchten. Getuigen meldden echter dat het Zimmerman was die destijds het initiatief nam tot de confrontatie met de ongewapende jongen.

“Ik heb vandaag besloten dat ik niet meer optreed in Florida totdat de stand your ground-wet daar is opgeheven”, zei Wonder tijdens een concert in Canada, meldt Billboard. “Ik treed eigenlijk nergens meer op waar die wet van toepassing is.”

Wonder riep zijn fans op hem te steunen. “We moeten ons laten horen”, zei hij. “Door ons stemrecht te gebruiken kunnen we zorgen voor verandering en meer gelijkheid. Ik weet dat we dat kunnen.”

(c) BuzzE
Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten