TV-veilingmeester opgepakt

Veilingmeester en Cash Op Zolder-taxateur Frederik Baerveldt is vanochtend ten onrechte gearresteerd.

De taxateur die bekend is geworden door het programma Cash Op Zolder werd opgepakt in verband met een woninginbraak op 7 april in Oosterbeek. Baerveldt zou diezelfde dag met een creditcard hebben gepind die bij de inbraak was buitgemaakt. De politie kwam hem op het spoor nadat ze via omroep Gelderland beelden uitgezonden hadden van Baerveldt die aan het pinnen was bij een bank. Daarna zijn tips binnengekomen over zijn identiteit en vandaag is hij dus opgepakt. Terwijl Baerveldt vast zat kwam de recherche er achter dat ze een foutje hadden gemaakt.

Blijkbaar hadden ze de verkeerde tijden gekoppeld aan de tijden van het pinnen. De bank werkt met Engelse tijden waardoor een verschil van één uur ontstaat. De tv-taxateur was dus niet langer verdachte, de politie heeft zijn excuses gemaakt en hij werd vrijgelaten.

Baerveldt laat woensdag aan Shownieuws weten: “Vandaag ben ik gedurende zes uur onterecht aangehouden door de politie wegens verdenking van pinnen met een gestolen creditcard. Ik kijk terug op een bizarre dag, waar ik inmiddels om kan lachen.Met deze hele zaak heb ik niets te maken. Laten we zeggen dat dit misverstand is ontstaan doordat ik ‘at the right place’ was, maar ‘at the wrong time’.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten