Verkrachte vrouw ontslagen door man Janet Jackson

Marte Dalelv, de Noorse vrouw die na aangifte van haar verkrachting door de politie in Dubai was gearresteerd, is ontslagen door Wissam Al Mana, de echtgenoot van Janet Jackson.

Marte was werkzaam voor Al Mana Interiors toen ze in maart door een collega tijdens een zakenreis naar Dubai is verkracht. Toen ze aangifte deed werd ze door de politie gearresteerd op verdenking van alcoholgebruik en buitenechtelijke seks, beiden een misdrijf in het Emiraat. Inmiddels is ze vrijgelaten en is de aanklacht geseponeerd. Maar zes weken na haar aangifte heeft ze een ontslagbrief ontvangen die persoonlijk door Wissam is ondertekend. In de brief staan ‘misdragingen’ en ‘het verzaken van arbeidsverplichtingen’ aangegeven als reden.

In een reactie via Forbes laat de biljonair weten: we staan sympathiek tegenover Mevr. Dalelv en haar zaak. “Tijdens haar gevangenschap hebben vertegenwoordigers van ons bedrijf geprobeerd om haar bij te staan. Het ontslag heeft niets te maken met haar aangifte wegens verkrachting. Pas toen Mevr. Dalelv elk contact met ons weigerde waren we gedwongen om haar te ontslaan.”

In februari werd bekend dat Janet Jackson vorig jaar getrouwd is met de biljonair uit Qatar. Wissam heeft zijn vermogen vergaard met verschillende modewinkels in het midden-oosten.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten