Foto’s: Woezel & Pip voorleesrecord groot succes

Van 8 t/m 14 september is het de tiende Week van de Alfabetisering. Dinsdag vindt de 1e editie van het Woezel & Pip voorleesrecord. Bekend Nederland draagt hun steentje bij en gaat langs bij verschillende kinderopvanglocaties en basisscholen. De in totaal 55.000 2- t/m 6-jarigen worden deze speciale dag 15 minuten voorgelezen uit de speciale editie van het voorleesboekje Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin.

Het is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven. Een stichting die opgericht door Prinses Laurentien. De voorleesactie wordt gedaan om aandacht te vragen voor de taalontwikkeling van kinderen en het voorkomen van laaggeletterdheid.

Dinand Woesthoff zegt over deze dag: “Deze opkomst hadden we bij aanvang niet durven hopen. Een fantastisch initiatief van Stichting Lezen & Schrijven vindt samen met Woezel & Pip en 55.000 kinderen een geweldige samenkomst. Geen kind in Nederland laaggeletterd. Op de bres! Samen een positief verschil.”

Hieronder alvast wat kiekjes van de voorleesdag. Vanavond meer in Shownieuws om 20:00 uur en dan ook meer informatie over hoe je Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin kunt winnen!

 

 


(Redactie)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten