Rapper Boef vast voor opruiing

Rapper Boef blijft langer vastzitten. Dat heeft de politie maandagmiddag gemeld. De artiest werd in de nacht van zondag op maandag opgepakt in Rotterdam wegens opruiing.

Hij zou in een filmpje op internet hebben opgeroepen om naar Tilburg-Noord te komen om daar zondagavond te gaan vechten. Zijn doelwit was de Tilburgse rapper Para Soma en diens aanhang. De gealarmeerde politie wist met massale inzet de knokpartij te voorkomen.

Boef, in 1994 in Parijs geboren, zou zondagavond zelf in Tilburg zijn geweest. Op een internetfilmpje zegt hij met Para Soma gevochten te hebben. Als bewijs toont hij zijn gewonde vuist. De in Alkmaar woonachtige rapper en vlogger kwam in juli in het nieuws met een internetvideo waarin hij een politieman kleineert en provoceert. De agent bleef echter ijzig kalm waarmee hij veel lof oogstte.

Tienerfeest
Het alcohol- en rookvrije tienerfeest Kidsco dat 8 oktober in Tilburg zou plaatsvinden is afgelast. De organisatie heeft de stekker uit het festijn getrokken uit veiligheidsoverwegingen. Boef was de grootste attractie van de avond.

“Wij staan als organisatie voor veilige en gezellige party’s en kunnen dit niet waarborgen met dit soort ‘artiesten’ en die willen we dan ook niet in onze line up”, laat de organisatie maandag op Facebook weten. Ze zegt te weinig tijd te hebben om een vervangende artiest te boeken voor 8 oktober.

Gekochte kaartjes blijven geldig tot de volgende editie in januari.

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten