“Schumacher kan niet lopen, ook niet met hulp”

Felix Damm – de advocaat van Michael Schumacher – heeft enigszins laten merken hoe de ex-coureur eraan toe is. De familie van Schumacher klaagt voor de rechter het Duitse blad Bunte aan dat claimt dat Michael weer kan lopen. Ook werd geschreven dat hij een arm kon optillen.

In de rechtszaal weersprak Damm maandag met kracht het verhaal van Bunte. Er is géén sprake van een wonderbaarlijke wederopstanding van Schumacher. Hij kan niet lopen, aldus Damm. Hij kan niet eens staan, ook niet met hulp van therapeuten.

De familie van Schumacher is in geweer gekomen om Michael’s privacy te waarborgen. Uitspraak volgt naar verwachting in december.

Verdwijnen
Michael Schumacher wilde het liefst van de aardbodem verdwijnen. Zo vertelde zijn manager Sabine Kehl in maart dit jaar. De coureur werd knettergek van de pers die hem niet met rust liet en zijn privéleven niet respecteerde.

Kehl meldt pas nieuws als er ook echt iets te melden is. En dat is weinig, qua ontwikkelingen in de gezondheidstoestand van Schumacher. Dat roept vragen op en dat begrijpt zij wel. Maar Michael zelf wilde ook voor het ongeluk al niet dat zijn persoonlijke wel en wee op straat lag.

Schumacher – die eind 2013 een vreselijk ski-ongeluk meemaakte en daarna in coma lag – wilde ook toen hij nog racete respect voor zijn privéleven. “Ik zie echt niet in waarom dat nu opeens anders zou moeten zijn. En alles wat ik zeg, levert direct weer tien nieuwe en wedervragen op.”

“Ik ga verdwijnen”, zou Schumacher volgens de Britse zondagskranten tegen Kehl gezegd hebben. Zij: “Ik denk dat dat zijn grootste wens was: in stilte opgaan. En dat is dan ook meteen een van de belangrijkste redenen waarom ik momenteel zo terughoudend ben met het geven van informatie.”

Gevaar
Onlangs berichtte De Telegraaf dat het herstel van Michael Schumacher wellicht in gevaar zou komen door geldgebrek. En dat zie je in de reportage hierboven.

Bekijk de reacties (0)