Sierd de Vos zegt ‘sorry’

Sierd de Vos heeft woensdag spijt betuigd voor zijn manier van commentaar geven bij de wedstrijd in de Champions League van dinsdag tussen PSV en Atlético Madrid (0-1). Dat deed hij via zijn werkgever Ziggo, die op Twitter meldt de commentator op zijn gedrag te hebben aangesproken.

De Vos reageerde vrij uitbundig op het doelpunt dat de Spaanse club kort voor rust in Eindhoven maakte. Toen doelman Jan Oblak van Atlético Madrid even later een strafschop van PSV’er Andrés Guardado stopte, gebeurde dat opnieuw. De Vos, een clublid van Atlético en vanwege zijn voorliefde voor het Spaanse voetbal ook wel bekend als ‘El Sierd’, hief in het Spaans het lied ‘Oblak, elke dag houden we meer van je’ aan.

,,Ziggo Sport heeft kennis genomen van de commotie die ontstaan is door het feit dat Sierd de Vos tijdens het Champions League-duel met Atlético de indruk heeft gewekt blij te zijn om de gemiste penalty van PSV. Hoewel wij grote waarde hechten aan de journalistieke vrijheid, vonden ook wij dit reden om Sierd aan te spreken op zijn gedrag. Sierd heeft aangegeven niet de bedoeling gehad te hebben mensen voor het hoofd te stoten, maar begrijpt achteraf dat hij dit wel veroorzaakt heeft. Hij heeft hiervoor inmiddels spijt betuigd”, aldus Ziggo via Twitter.

Vanwege de uitingen van De Vos besloot PSV dat trainer Phillip Cocu en de spelers na afloop van de wedstrijd geen interviews gaven aan Ziggo. ,,We verwachten objectiviteit van een tv-commentator, dit ging echt te ver”, zei een woordvoerder van PSV daar woensdag over. ,,We voelen ons te kakken gezet en gaan met Ziggo overleggen hoe het nu verder moet.”

(ANP)

Bekijk de reacties (0)