Wesley had liefst een blinde muur mét klein raampje, “dat je dan in kon schieten”

Wesley Sneijder wijt de malaise bij Oranje aan het feit dat jeugdspelers gepamperd worden en niet meer de hele tijd op straat voetballen. Techniek werd voor Wesley op de trapveldjes in de Utrechtse wijk Ondiep ingeslepen. De jeugd van tegenwoordig heeft veel teveel afleiding van smartphones en tablets. In zijn tijd was dat wel anders, zo vertelt Sneijder aan NRC Handelsblad. Trainen, trainen, trainen was het devies, op een blinde muur: “Liefst met een klein raampje ernaast dat je dan in kon schieten.”

Vroeger was alles beter? In ieder geval stelt NRC vast dat tweebenigheid, zoals bij Sneijder, “bijna uitgestorven is.” Wesley zelf zegt daarover, mede naar aanleiding van zijn tattoo van het voetje van Xess Xava: “Het is deels van nature dat ik dat heb, maar ik heb er ook heel veel op getraind. Ook op het pleintje. Op zo’n blinde muur, dat was het mooiste. Liefst met een klein raampje ernaast dat je dan in kon schieten. Per ongeluk dan, weet je.”

Overigens houdt Sneijder goede moed, maar hij stelt wel vast dat de situatie vroeger écht beter was. Desondanks: “Dinsdag gaat het beginnen, we moeten ons erdoorheen slepen.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten