William Spaaij helemaal klaar met lsd

Hoewel William Spaaij’s personage in de musical Hair naar lsd grijpt voor nieuwe inzichten, zweert de acteur in een interview met het AD de hallucinerende drugs nooit meer te gebruiken.

“Ik kon die ervaring zo terughalen en kreeg meteen kippenvel. Je zintuigen gaan door elkaar lopen. Ik heb muziek gezien, heel bizar. En ik voelde water bewegen in een glas dat ik beet had. Ik heb echt naar dat glas gestaard. Wauw. Maar ik had ook een out of body-experience, ik trad uit mijn lichaam. Vijf minuten lang dacht ik dat ik dood was. Ik ga lsd nooit meer doen, ik vond het doodeng.”

Toch is de 33-jarige Spaaij niet vies een een beetje drugs, iets wat hem veel kritiek oplevert. “Het wordt meteen geassocieerd met een verslaving, terwijl ik af en toe plezier heb gehad met drugs. Als ik nu zeg dat ik elke week zwaar drink, ben ik bijna een held. Als je een half pilletje neemt, is de wereld te klein. Terwijl de politie liever een festival heeft waar drugs worden gebruikt dan waar mensen zich klem zuipen. Dat levert veel minder gezeik op. Je moet er wel heel verantwoordelijk mee omgaan.”

Toen zijn relatie met musicalster Noortje Herlaar vorig jaar stuk liep, ontdekte Spaaij dat hij drugs wel kon waarderen, bekende hij eerder. “Het is nu alweer een tijd geleden, maar ik laat drugs altijd checken. Doe het in een veilige omgeving.”

(BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten