Chaz Bono is zaterdagavond in het zonnetje gezet door Amerikaanse homo’s en lesbo’s. De Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) reikte twee prijzen uit aan de transgender zoon van Cher.

De 43-jarige Chaz, die als eerste transgender deelnam aan Dancing with the Stars, werd onderscheiden vanwege zijn inzet voor de acceptatie van homo’s, lesbiennes en transseksuelen. Ook zijn documentaire Becoming Chaz, over zijn overgang van vrouw naar man, viel in de prijzen.

GLAAD reikt jaarlijks prijzen uit aan personen, films en tv-programma’s die homo- en transseksualiteit zichtbaar en bespreekbaar maken. Ook de komedieserie Modern Family, de film Beginners en afleveringen van Drop Dead Diva en Hot in Cleveland werden zaterdag onderscheiden.

The Hunger Games-acteur Josh Hutcherson ging naar huis met de Vanguard Award. Die prijs gaat naar een bekendheid die zich inzet voor meer begrip voor de homo-, lesbo- en transgendergemeenschap. Hutcherson heeft zijn naam eerder dit jaar verbonden aan de anti-pestcampagne Straight But Not Narrow. De 19-jarige acteur is de jongste ontvanger van de Vanguard Award ooit. (Novum)