Het actualiteitenprogramma EenVandaag heeft maandagavond De Tegel in de categorie Nieuws gewonnen. De Tegels, prijzen voor de beste journalistieke producties van 2011, werden uitgereikt in het Lucent Danstheater in Den Haag.

EenVandaag openbaarde vorig jaar dat voicemails van onder anderen ministers en burgemeesters door anderen op afstand waren te beluisteren. Zo was in de uitzendingen te horen hoe premier Rutte en minister Hillen van Defensie een boodschap inspraken bij minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal.

De Tegel in de categorie Achtergrond ging naar Geertjan Lassche van RTV Oost, die de documentaire Vreemdelingen & Bijwoners maakte. De Tegel voor onderzoeksjournalistiek werd gewonnen door Natalie Righton van de Volkskrant voor een serie verhalen over de Nederlandse trainingsmissie in Afghanistan.

Daan Heerma van Voss en Daniël van der Meer gingen met de Interviewtegel aan de haal, voor interviews in De Groene Amsterdammer met onder andere Hella Haasse en Willem Aantjes. De ‘Talenttegel’ werd gewonnen door Camiel Driessen van De Pers. (ANP)