Woensdag is de grote dag voor Linda de Mol. Vanaf dan presenteert ze elke week de Duitse versie van The Winner Is… Het betekent de grote comeback voor de Nederlandse presentatrice, want in 2008 presenteerde ze voor het laatst bij onze oosterburen.

De nieuwe presentatieklus ziet de ervaren presentatrice toch met spanning tegemoet. “Er is een hele generatie die mij nog niet kent”, vertelt Linda aan Bild. “Die denkt misschien: wat doet deze bijzonder Duits sprekende vrouw op televisie?”

Ook de kijkcijfers blijven spannend voor de sympathieke blondine, want in de jaren ’90 keken er 10 miljoen mensen naar het programma dat ze toen presenteerde: Traumhochzeit (NL: Droomhuwelijk, red.). Die monsterscore verwacht Linda niet te halen. “Ik zal niet de bestbekeken uitzending op de Duitse televisie presenteren, maar ik zit al in het vak sinds mijn 19e en heb sindsdien nog nooit een echte flop gehad.”

Niet alleen de kijkcijfers baarden haar zorgen, ook om haar figuur.”Ik wilde afvallen, maar op een gegeven moment had ik nog maar twee weken om 7 kilo af te vallen. Toen heb ik het maar laten gaan”, vertelt Linda aan de krant. “Ik ben niet meer zo slank als vroeger, maar dat geeft niet.”