Het was donderdagavond weer ouderwets gezellig tussen Wilfred Genee en Johan Derksen. Tegen het einde van een Europa League-uitzending op RTL7 liep het zo uit de hand tussen de twee dat Derksen boos wegliep.

Onderwerp van de ruzie was Heerenveen-voorzitter Robert Veenstra, waar Genee en Derksen al vaker verhitte discussies over voerden. Volgens Genee zijn de beweringen van Voetbal International en de hoofdredacteur over Veenstra niet juist, maar Derksen hield voet bij stuk. “Jij zit al twee avonden onzin uit te slaan, en maakt mijn redacteuren belachelijk. Je bent de sprekende papegaai van Veenstra. Je bent niet goed ingevoerd en lult uit je nek”, foeterde Derksen donderdagavond.

Vrijdagochtend reageerde Wilfred Genee vrij laconiek op het incident. “De baby werd twee keer wakker vannacht maar verder heb ik goed geslapen hoor”, zei hij in het Radio 2-programma De Heer Ontwaakt.

Genee zegt vooral verbaasd te zijn. “We hebben het over de voorzitter van Heerenveen. Waar gaat het over?! Het is gewoon nieuws, dus ik moest het er wel even over hebben.” Dat Derksen wegliep was opmerkelijk. “Maar eerlijk gezegd kijk ik nergens meer van op. Ik was wel verbaasd dat hij het zo hoog opnam. We hoeven het toch niet eens te zijn? Hij nam het wel heel persoonlijk ineens.”

Vrijdagavond staat alweer een uitzending van hun gezamenlijke programma Voetbal International op het programma. Maar Genee maakt zich geen zorgen. “Ik heb hem sinds gisteravond niet meer gesproken, maar hij komt gewoon vanavond. Al was hij wel behoorlijk boos.” Van een verzoeningsgesprek zal het echter niet zo snel komen. “We praten eigenlijk nooit iets uit. We werken al 11 jaar samen, hebben heel veel aanvaringen gehad maar spreken dat nooit uit. Dat is onze vreemde band.”

(BuzzE)