Tatjana Simic werkt druk aan een nieuw televisieprogramma. Over de titel en de commerciële zender die de show gaat uitzenden wil ze nog niet veel zeggen. “Maar het format past zó verschrikkelijk goed bij me”, vertelt ze in het AD.

“Het programma richt zich op mensen die mentaal en fysiek niet lekker in hun vel zitten, maar geen energie of ideeën hebben om zichzelf er weer een beetje bovenop te helpen. Ik geef ze, met in mijn rugzak een gezonde dosis levenservaring en doorzettingsvermogen, samen met experts op allerlei gebieden weer de kracht terug om het leven een nieuwe, wat positievere wending te geven. Dat kan op veel manieren. Zo zal ik mensen die de dag suffend op de bank doorbrengen, motiveren om weer eens lekker te gaan sporten omdat een mooi bestaan onmogelijk is in een ongezond lijf. En ik zal, met beautytips en wat peptalk, mensen die zichzelf niet meer in de spiegel durven te bekijken, weer leren stralen.”

Tatjana is naar eigen zeggen dé aangewezen persoon om het programma te presenteren. “Want als geen ander heb ik de afgelopen decennia leren omgaan met tegenslagen, zowel op het zakelijke, artistieke, persoonlijke als relationele vlak. Die levenswijsheden ga ik nu inzetten voor anderen. Van nature ben ik een enorme vechter die niet zal rusten om na een mislukking weer een succesje te bereiken. Mensen stellen mij regelmatig de vraag ‘Tat, hoe boks je het toch altijd voor elkaar om je leven zo goed op de rails te houden’. Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: na een dalletje niet te lang uithuilen, maar snel en keihard knokken, nadrukkelijk voor jezelf opkomen en vervolgens de draad weer oppakken. Stilstaan is niet aan mij besteed. Met opgeheven hoofd doorgaan vreet energie, maar je wordt er als mens wel rijker van.”

En de seksbom heeft de afgelopen tijd nogal wat voor de kiezen gekregen. Zo verbrak ze onlangs de relatie met Peter Mijnen (44). “De breuk was een bewuste keuze. De afstand tussen ons was te groot en we contrasteerden te veel op het spirituele vlak. Peter was ontzettend lief en intelligent, maar geestelijk zaten we niet helemaal op hetzelfde niveau. Ik ben het type ‘er is meer tussen hemel en aarde’, Peter juist niet. Verder had ik onvoldoende tijd om hem de aandacht te geven die hij als mens verdient.” De breuk is definitief, laat ze weten. “Het is klaar. Ook op liefdesgebied rijd ik nooit achteruit, juist altijd vooruit, maar dan wel in een nieuwe wagen.” (BuzzE)