Forse klap voor Linda Wagenmakers

Een nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Urinetown komt er toch niet. Na drie repetitieweken is besloten de stekker uit het project te trekken vanwege tegenvallende kaartverkoop en onvoldoende financiële zekerheid. Dat heeft producent Joint Venture Productions bekendgemaakt.

Het besluit om te moeten stoppen is “erg teleurstellend voor alle betrokken partijen”, zegt Marcel Woudsma, eigenaar van Joint Venture. “Het is ons niet gelukt om voldoende promotie voor de voorstelling te maken wat resulteert in een tegenvallende voorverkoop. Dit gepaard met financiële onzekerheid voor de toekomst heeft ons doen besluiten om de voorstelling te annuleren.”

Voor de nieuwe versie van Urinetown, die vanaf 15 september in de theaters te zien moest zijn, waren onder meer acteurs Linda Wagenmakers, Jeffrey Italiaander en Filip Bolluyt gestrikt. Zij zijn dinsdag samen met de rest van de cast en de productie ingelicht over het einde. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, krijgen hun geld terug.

Urinetown werd in 2009 al eens in Nederland opgevoerd door M-Lab, toen met René van Kooten, Jamai Loman en Noortje Herlaar in de hoofdrollen. De satirische musical vertelt over een grauw stadje waar water schaars is en privétoiletten verboden zijn. Een groepje bewoners komt in opstand als het boosaardige bedrijf dat wc’s exploiteert torenhoge toegangsprijzen vraagt.

Forse klap
Linda Wagenmakers deelt op Instagram haar teleurstelling. Ze schrijft: “URINETOWN STOPT.
Vorige week kregen we het te horen. We werden bij elkaar geroepen in de zaal waar de dag van te voren nog een doorloop van t stuk had plaatsgevonden. Een repetitie voor de perspresentatie stond voor die middag op het programma. Zonder veel omhaal werd het ons meegedeeld: Urinetown gaat stoppen….. Er was een stilte, een zucht en toen zacht gesnik. Een enorme verslagenheid en shock. Mensen die elkaar probeerden te troosten. Er is geen geld meer. Het doek is gevallen voordat we het konden spelen.We hebben deze week met man en macht en vereende kracht geprobeerd om alles te doen om onze producent te helpen om het toch nog van de grond te krijgen. Maar na nog een bekendmaking van nog een financiele tegenvaller was het einde verhaal. Nu is het officieel gemaakt en kunnen we ons gevoel kwijt. Wat hebben wij hard gewerkt met zijn allen en wat is het goed geworden! De show hoefde alleen nog gemonteerd te worden in het theater en dan konden we jullie dit prachtige intelligente humoristische stuk laten zien. Ik ben voor altijd trots dat ik dit avontuur ben ingestapt met mensen die stuk voor stuk geweldig getalenteerd zijn. We zijn allemaal van dit stuk en van elkaar gaan houden. Blij dat ik jullie heb leren kennen. Jullie zitten in mijn hart. Urinetown zit in mijn hart. Voor altijd.”

(Redactie/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten