Ruud Gullit ontmoet koning Willem-Alexander

Een bijzonder moment voor Ruud Gullit. Op Instagram deelt hij foto’s van zijn ontmoeting met koning Willem-Alexander. Op de foto staat Ruud samen met onze koning, president Filipe Nyusi van Mozambique en Ajax-speler Kenny Tete. Ruud schrijft hierbij: ”A great honour to visit the #king of the #Netherlands and #president#filipenyusi with @kennytete

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend op het koude en winderige achterplein van Paleis Noordeinde president Filipe Nyusi van Mozambique officieel verwelkomd.

De president en zijn vrouw zijn sinds woensdag voor een officieel bezoek in Nederland. Eerder op de ochtend werden ze ontvangen door demissionair minister-president Mark Rutte.

Voor een deel van de meegereisde Mozambikaanse media was het veel te koud en nat bij het paleis. Zij haakten na een kwartiertje wachten af en misten daardoor de korte ceremonie met de volksliederen en de inspectie van de erewacht.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hadden aansluitend een ontmoeting met het Mozambikaanse presidentspaar, dat ook een lunch krijgt aangeboden in het paleis.

(ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten