‘Trump liet prostituees hotelkamer onderplassen’

De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben Donald Trump vorige week geheime documenten getoond waaruit blijkt dat Russische spionnen beweren belastende informatie over hem te hebben. Het zou gaan om zowel persoonlijke als financiële informatie, zeggen bronnen tegen CNN. Volgens documenten die Buzzfeed heeft gepubliceerd zou het daarbij onder andere gaan om een golden shower-avondje in een hotel in Moskou.

De Amerikaanse federale recherche FBI zou nog onderzoek doen naar de geloofwaardigheid en juistheid van de beschuldigingen, die vooral gebaseerd zouden zijn op informatie uit Russische bronnen. Trump zou door de inlichtingendiensten zijn geïnformeerd zodat hij wist dat dergelijke verhalen over hem de ronde doen.

De informatie zou deels boven water zijn gekomen dankzij een voormalige medewerker van de Britse inlichtingendienst MI6, die tegenwoordig een eigen bedrijf heeft. Hij liet zich door politieke tegenstanders van Trump inhuren om belastende informatie te vinden over hun rivaal. CNN kwam niet met details over de informatie die de Russen over Trump zouden hebben.

Golden shower
Hoewel veel nog niet duidelijk is, heeft de website Buzzfeed wél 35 pagina’s aan informatie over Donald Trump gepubliceerd, vol met op z’n zachtst gezegd extreme details. Zo zou de aankomende president in een Moskous hotel in de presidentiële suite hebben verbleven, die volgehangen was met spionagecamera’s en microfoontjes. Trump heeft daar naar verluidt een aantal prostituees laten komen. De dames moesten in de hotelkamer voor Trump urineren; de welbekende ‘golden shower’. De prostituees zouden namelijk gewaterd hebben over het bed waarin ook de Obama’s de nacht hebben doorgebracht; chic lijkt anders. Het hele Buzzfeed-document staat hier.

In de VS hebben de publicaties van CNN en Buzzfeed voor het nodige rumoer gezorgd. Opgemerkt moet wel worden dat vooralsnog lastig te achterhalen is wat het waarheidsgehalte van de beschuldigingen is. De Britse bron wordt echter als gewoonlijk betrouwbaar gezien. Bovendien is het verhaal van CNN onder anderen gebracht door Carl Bernstein, de journalist die mede het Watergate-schandaal aan het daglicht bracht. Daardoor moest president Richard Nixon in 1974 aftreden.

De aankomend president reageerde woensdag woedend op het nieuws. Hij sprak op Twitter over ,,nepnieuws” en ,,een politieke heksenjacht”. Zijn overgangsteam heeft nog niet gereageerd.

(Redactie/ANP)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten