Actrice Will van Kralingen (61) overleden

Actrice Will van Kralingen is op 61-jarige leeftijd overleden. Ze overleed vrijdagochtend aan de gevolgen van kanker in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Dit maakte haar familie vrijdag bekend.

De actrice speelde haar laatste rol in de speelfilm De Goede Dood, naar het gelijknamige bekroonde toneelstuk. Tijdens de opnamen daarvan in 2011 was Van Kralingen al ziek. Na deze draaiperiode was acteren voor haar niet langer mogelijk.

Van Kralingen was getrouwd met toneelproducent Pim Wallis de Vries en had twee zonen uit haar eerdere huwelijk met acteur Eric Schneider. De actrice zal in besloten kring worden gecremeerd.

Will van Kralingen speelde opzienbarende rollen in verschillende dramaseries voor televisie als Het Wassende Water, De Zomer van ‘45 en Het jaar van de Opvolging. Meer recent speelde ze in Hartslag en de laatste serie Flikken Maastricht.

In 2007 ontving Will van Kralingen de Theo d’Or, de toneelprijs voor beste actrice. Ze kreeg de prijs voor haar rol van Elisabeth in Maria Stuart bij het Nationale Toneel. Een Gouden Kalf kreeg ze in 1995 voor haar rol in de speelfilm Havinck.

Geestig en gezellig
Victor Reinier herinnert zich de vrijdag overleden Will van Kralingen als “geestig en gezellig”. Dat zei de acteur tegen het ANP. “Het was fijn om Will op de set te hebben”, aldus Reinier.

In Flikken Maastricht speelde Van Kralingen hoofdinspecteur van de politie. “Zij was mijn meerdere”, zegt Reinier, die zelf rechercheur is in die serie. “Daar hebben we ontzettend veel lol om gemaakt. Will kon heel goed acteren. Daarnaast was ze een fijne en fantastische collega.”

Van Kralingen was al langere tijd ziek. “Ze heeft zich kranig gehouden”, zegt de 49-jarige Reinier. “Het is heel triest allemaal. Het is vooral ook heel erg gruwelijk voor haar twee kinderen.” (Redactie/BuzzE/ANP)

Bekijk de reacties (0)