Anouk doet mee aan het Songfestival

De Haagse zangeres Anouk neemt namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival 2013. Dat meldt ze in een videoboodschap op haar Facebookpagina.

‘Goedemorgen allemaal, ik wilde even vertellen dat ik van de week een bespreking heb gehad met de TROS en dat verliep allemaal heel erg oké’, zo vertelt Anouk. Na een nachtje erover slapen dacht ze: “Leuk, ik heb er zin in!” Anouk volgt met het besluit Joan Franka op die Nederland op de vorige editie van het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigde.

Anouk kiest zelf het nummer waarmee ze zal uitkomen in Malmö, Zweden. De TROS wilde een wedstrijd met verschillende artiesten en nummers organiseren, maar daar past de zangeres voor. De TROS heeft ingebonden, omdat de omroep met Anouk “een topartiest” heeft binnengehaald.

Reacties
De reacties op de deelname van Anouk aan het Eurovisie Songfestival stromen binnen op social media. Bekend en onbekend Nederland is over het algemeen positief over de Haagse als vertegenwoordiger in Malmö volgend jaar.

Oud-commentator Cornald Maas zegt op Twitter: “Anouk heeft ervaring en urgentie, en in NL te weinig draagvlak voor lange reeks talentenshows, dus goede keuze.” Zangeres Marga Bult, die zelf ooit meedeed aan de liedjeswedstrijd, noemt het nieuws “GE WEL DIG!!”.

Anouk plaatste woensdagochtend zelf een videoboodschap op Facebook, waarin ze haar deelname onthulde. Duizenden mensen hebben het bericht intussen ‘geliked’. Honderden reacties staan er onder de videoboodschap.

Niveauloos festival
“Gaan we eindelijk weer eens winnen”, schrijft Debby. En: “Eindelijk een inzending van niveau! Go for it, Anouk!”, aldus Francis. Ella heeft haar twijfels: “Ik vind het dapper maar snap het niet zo goed… zo’n topzangeres als jij in zo’n niveauloos festival.”

De zangeres krijgt wel wat commentaar op haar looks in het filmpje. “Je ziet eruit alsof je er flink wakker van gelegen hebt”, schrijft Renée. En Martin vraagt: “Doe je dan wel even een likje make-up?” (Redactie/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten