Doodsbedreiging Robert Vuijsje

Auteur Robert Vuijsje is maandagmiddag met de dood bedreigd. Dit meldt AT5. Vuijsje zou maandagavond geïnterviewd worden op de lokale omroep Radio Mart om te praten over de verfilming van zijn boek Alleen Maar Nette Mensen die nu in de bioscopen is te zien.

Diverse bewoners uit Amsterdam Zuidoost vinden dat de film en het boek de Bijlmer in een kwaad daglicht stelt. Een aantal boze luisteraars heeft het radiostation opgebeld dat ze de auteur ‘een kopje kleiner’ willen maken. Omdat de lokale radiozender de veiligheid van Vuijsje niet kan garanderen is besloten om het interview niet op te nemen in de radiostudio van Radio Mart.

”Dit is niet zoals het zou moeten gaan in Nederland”, reageert Vuijsje bij AT5 op de bedreiging. ”Ik heb wel eerder heftige reacties gehad op mijn boek, maar dit heb ik op deze manier nog nooit meegemaakt. Ik ben wel geschrokken, maar kan nog niet echt plaatsen hoe serieus dit is.”

Programmamaker Guilly Koster overweegt uit te wijken naar Hilversum. “Ik wil de uitzending toch maken…Het is ook een kutfilm als je zwart bent, maar dat betekent nog niet dat je niet het recht hebt om hier een film over te maken”, aldus Koster tegen AT5. (Redactie/BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten