Finalisten 100% NL Awards bekend

Onder meer singer-songwriter Nielson, Nick & Simon en Ilse DeLange maken dit jaar kans op een 100% NL Award. Het radiostation maakte in de loop van woensdag via Twitter de finalisten bekend voor de jaarlijkse prijzen voor de meest populaire muziek van Nederlandse bodem.

Nielson is genomineerd in de categorie Nieuwkomer van het Jaar, samen met Charly Luske en Chris Hordijk. In de categorie Album van het Jaar gaat de strijd tussen This Is My Voice van Glennis Grace, Ilse DeLanges Eye Of The Hurricane en het album Sterker van Nick & Simon. Het Volendamse duo maakt ook kans op de prijs voor Artiest van het Jaar, net als Guus Meeuwis en BLØF. De kanshebbers in de vierde categorie, Hit van het Jaar, worden later in de middag onthuld.

De artiesten zelf werden op verschillende manieren verrast met hun nominatie. Zo werden de mannen van BLØF overvallen op Schiphol, vlak nadat ze terugkwamen van een week Curaçao, en ook Ilse DeLange werd persoonlijk op de hoogte gesteld door 100% NL. De zangeres reageerde blij: “Nou super! Ik ben er heel erg blij mee! Fans bedankt voor het stemmen! Met name voor deze plaat is het extra bijzonder.”

De finalisten zijn bepaald op basis van de stemmen van luisteraars. Deze kunnen tot 31 december opnieuw op hun favoriet uit alle finalisten stemmen. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt op 9 januari. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten