Gullit niet blij met datingreclame

Ruud Gullit overweegt juridische stappen tegen een datingsite voor vreemdgangers.

VictoriaMilan.nl had afgelopen weekend een spandoek opgehangen met de naam en de foto van Gullit. Daarbij stond de tekst: “Hoi Ruud.’ ‘Hoi…’ ‘Nieuwe vriendin?’ ‘Klopt…’ ‘Tot binnenkort ;-)”. Ruud leek er in eerste instantie geen problemen mee te hebben, maar daar is hij toch op teruggekomen.

Hij twittert maandagmiddag: “Ben geconfronteerd met onrechtmatig gebruik van mijn naam en foto voor commerciĆ«le doeleinden. Ik onderzoek nu juridische opties.”

In een persbericht laat Gullit later op de dag weten: “Tot groot ongenoegen heb ik kennisgenomen van het feit dat mijn naam en mijn portret door derden voor commerciĆ«le doeleinden op onrechtmatige wijze gebruikt is tijdens het Life After Football evenement dit weekend op het terrein van het Westergasfabriek in Amsterdam. Mijn naam en portret zijn op grove wijze misbruikt voor het aanprijzen van diensten van Victoria Milan. Ik heb direct nadat ik van de inhoud van het doek had kennisgenomen, opdracht gegeven om het doek te laten verwijderen. Daar is ook direct gehoor aan gegeven.

Inmiddels is de smakeloze uiting door veel media opgepikt. Ik hecht er nu groot belang aan om nadrukkelijk aan iedereen te bevestigen dat ik op geen enkele wijze medewerking verleend heb aan deze uiting en ik niemand toestemming heb gegeven voor het gebruik van mijn naam en foto op deze wijze. Ik neem dan ook nadrukkelijk afstand van de uiting en de achterliggende website.

Het is duidelijk dat ik ondertussen hiervan veel schade en hinder ondervind. Ik ben dan ook samen met mijn management en mijn advocaat aan het bekijken welke juridische maatregelen genomen moeten worden.”

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten