Kuipers presenteert 3 boeken

Astronaut André Kuipers heeft woensdag drie boeken over zijn leven en zijn werk gepresenteerd. In dierentuin Artis in zijn geboortestad Amsterdam lanceerde hij een officiële biografie, een populairwetenschappelijk boek voor jongeren en het prentenboek André het Astronautje voor de allerjongsten.

Kuipers woonde van december tot juli in het internationale ruimtestation ISS. Hij deed er tientallen experimenten. De biografie Droomvlucht beschrijft de manier waarop de jonge André uit Amsterdam-Oost in de ban van ruimtereizen raakte, zijn werk om die droom waar te maken en zijn tijd in de ruimte. Het boek is geschreven door journalist Sander Koenen, die als een van de weinigen nauw contact had met Kuipers in de ruimte.

In Ruimteschip Aarde leggen Koenen en Kuipers aan jongeren uit hoe het is om te leven in de ruimte, hoe belangrijk wetenschap is en hoe de aarde in elkaar zit. André het Astronautje is van Kuipers zelf. Hij schreef het boekje in de ruimte voor zijn twee jongste kinderen. Het gaat over een jongetje dat met zijn knuffel Muis naar de maan gaat. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten