NOS zoekt opvolger Erwin Kroll

De NOS gaat op zoek naar een opvolger voor weerman Erwin Kroll, die deze zomer bekendmaakte niet terug te keren bij de omroep om regen en zonneschijn aan te kondigen. De omroep organiseert daarom een screentest voor meteorologen op de Wageningen Universiteit, waar Gerrit Hiemstra en Willemijn Hoebert het vak hebben geleerd.

”We hopen dat er ook meteorologen reageren die misschien nog nooit hebben nagedacht over presenteren”, zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann. “We willen breder kijken dan alleen de weermensen die nu al op televisie zijn. Daarom zoeken we potentiĆ«le kandidaten op.”

Van Cann verwacht honderden aanmeldingen voor de auditie. Gerrit Hiemstra is wat voorzichtiger over de opkomst en verwacht zo’n tien kandidaten die zijn collega willen worden.

Het huidige weerteam van de NOS bestaat uit Gerrit Hiemstra, Willemijn Hoebert en Marco Verhoef. Erwin Kroll verzorgde 26 jaar lang het weerpraatje. Hij legde zijn functie neer, omdat hij er maar niet aan kon wennen dat kijkers hem op straat herkenden. (BuzzE)

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten