Holleeder in College Tour

Shownieuws heeft wat studenten gesproken die de opnames van College Tour met Holleeder hebben bijgewoond. Een opsomming van de avond:

-De opname begint anders dan normaal; Holleeder wordt niet aangekondigd en er wordt niet geapplaudiseerd, maar hij komt gewoon aanlopen en neemt plaats.

-Twan vertelt dat de gasten nooit betaald krijgen, dus er is ook niet betaald voor de komst van Holleeder. Er mag alles gevraagd worden. Willem reageert dat hij zijn bezoek aan College Tour gewoon leuk vindt. In de cel was dit altijd één van zijn favoriete programma’s.

-Er wordt een filmpje getoond over alle mediaophef van de afgelopen weken. Holleeder reageert door te zeggen dat hij dit belachelijk vindt, omdat alle media die in het filmpje voorbij komen (DWDD, RTL Boulevard, Pauw & Witteman) hem zelf ook hebben uitgenodigd om aan te schuiven. Vooral John van den Heuvel moet het ontgelden, omdat hij hem in januari zelf benaderd heeft voor een exclusief interview voor RTL en De Telegraaf, aldus Holleeder en Twan Huys die een uitgeprinte email voorleest.

-Willem Holleeder vertelt uitgebreid over zijn jeugd. Zijn vader was een alcoholist en hij en zijn moeder werden vroeger mishandeld door hem. Op die momenten is hij af en toe doodsbang geweest. Hij gelooft niet dat dit iets te maken heeft met zijn criminele verleden. Hij is zelf nu heel anders dan zijn eigen vader en hij heeft een heel andere verstandhouding met zijn eigen kinderen, waar hij het verder niet over wil hebben.

-Holleeder put hij veel kracht uit het geloof; hij gaat af en toe naar de kerk.

-Willem Holleeder heeft geen beveiliging nodig, zegt hij zelf. Hij zou niet weten voor wie hij bang zou moeten zijn. Hij is gewoon met de motorscooter naar de opnames gekomen en gaat op die manier ook weer naar huis.

-Verder laat Holleeder weinig los over zijn criminele activiteiten. Hij heeft wel gezegd dat hij spijt heeft van de Heineken- ontvoering. De bedoeling was om de twee mannen na een paar dagen weer los te laten, maar toen het langer begon te duren gaf hij toe dat hij en zijn kompanen in paniek raakten. Hun bedoeling was wel om ze sowieso vrij te laten. Hij geeft wel toe dat de kettingen barbaars en middeleeuws waren, maar dit was om te voorkomen dat de mannen zichzelf wat aan zouden doen. Na de ontvoering is hij Heineken nog wel een paar keer tegengekomen. Hij had afspraken gemaakt met het beveiligingsbedrijf van Heineken dat als hij hem tegen het lijf zou lopen, Holleeder hem niet zou aanspreken direct weg zou gaan. Voor Heineken hebben ze nog getwijfeld om een aantal andere mensen te ontvoeren, onder wie destijds een topman van Philips destijds en een privébankier uit Blaricum.

-Holleeder beweert dat hij niets te maken heeft met de afpersing van Endstra. Hij wil verder ook niet ingaan op de liquidaties en andere zaken waarvan hij op dit moment nog verdacht wordt.

-Hij is erg teleurgesteld dat Bram Moszkowicz opstapte als zijn advocaat. Holleeder heeft het gevoel dat het OM hier achter heeft gezeten. Maar hij respecteert wel zijn beslissing als advocaat.

-De opnames zijn 3 keer stilgelegd. Er zijn toch studenten aanwezig die hun mobieltjes hebben meegenomen en die storen. Twan is erg boos en verzoekt iedereen die opnames maakt met hun telefoont de zaal te verlaten.

Bekijk de reacties (0)

Gerelateerde berichten